Palmový cukr BIO 130g

BIO palmový cukr je nerafinované 100% přírodní sladidlo vyrobené v Indonésii z květů cukrové palmy ARENGA. Jde o oprávněnou konkurenci rafinovaného řepného cukru, oproti kterému má méně kalorií a nižší glykemický index (Gl=41). Má příjemnou, lehce karamelovou chuť a aroma.

Více informací

02.13.0020



Skladem


65 Kč s DPH

  • bez lepku
  • BIO
  • bez laktózy
  • bez SO2
  • natural
  • vegan

Více informací

BIO přírodní palmový cukr se získává zahušťováním 100% čistého nektaru květů cukrové palmy arenga. Palma Arenga roste pouze ve smíšeném pralese a její využití přispívá k boji proti mýcení pralesa, přirozeného prostředí ohrožených orangutanů. Vyznačuje se typickou karamelovou chutí, vůní i barvou a je bohatý na minerální látky a vitamíny.

Výhody

  • přírodní ekologické BIO sladidlo z nektaru palmy arenga

  • nižší kalorická hodnota

  • nízký glykemický index 41

 Využití

Palmový cukr má  86% sladivost klasického bílého cukru, takže lze jej v receptech nahradit v poměru 1:1. Můžete ho přidat do kaše, smoothie nebo do těsta při pečení.

Věděli jste, že?

Používáním přírodních cukrů přispíváte nejen zdraví ale i ekologii? Ekologická výhoda výroby palmového cukru z květů stromu Palma arega neboli palmy cukrové spočívá v tom, že půda není narušována chemizací nebo každoroční orbou a okolní fauna a flora není postižena a vymýcena jako při pěstování palem (např. palma olejná) na plantážích v monokulturách.

Alergeny: neobsahuje

Země původu: Indonésie

Složení: 100% palmový cukr

Nutriční údaje

Energetická hodnota1632 kJ / 384 kcal
tuky0,2 g
- z toho nasycené mastné kyseliny0,2 g
sacharidy93,4 g
- z toho cukry93 g
bílkoviny0,85 g
vláknina1,5 g
sůl0,35 g

Viewed products

4 dalších produktů ve stejné kategorii: