Kokosový cukr BIO 300g

Relativně novým sladidlem je kokosový cukr, který se získává z okvětí kokosových palem. V dnešní době se stal oprávněnou konkurencí rafinovaného řepného cukru, oproti kterému má výrazně nižší glykemický index (Gl=35). Navíc je bohatý na minerální látky, zejména železo, hořčík, draslík a zinek.

Více informací

02.13.0017



Skladem


109 Kč s DPH

  • bez lepku
  • BIO
  • bez laktózy
  • natural
  • vegan

Více informací

BIO kokosový cukr je nerafinované přírodní sladidlo, které se tradičně získává ručním sběrem nektaru z květů kokosových palem. Kokosový cukr má lehce karamelovou chuť, vůni i barvu.

V Asii je používán již mnoho let jako sladidlo, obsahuje vitamíny skupiny B, z minerálů hořčík, draslík, zinek a železo, antioxidanty a aminokyseliny. Pomáhá udržovat stálé vnitřní prostředí a blahodárně působí na celý organismus.

Výhody

  • přírodní BIO sladidlo z nektaru květů kokosové palmy
  • nízký glykemický index 35
  • obsahuje minerální látky, antioxidanty

 Využití

Kokosový cukr má  podobnou sladivost jako klasický bílý cukr, takže jej v receptech lze nahradit v poměru 1:1. Můžete ho přidat do kaše, smoothie nebo do těsta při pečení.

Věděli jste, že?

Používáním přírodních cukrů přispíváte nejen zdraví ale i ekologii? Ekologická výhoda výroby kokosového cukru z květů kokosových palem spočívá v tom, že půda není narušována chemizací nebo každoroční orbou a okolní fauna a flora není postižena a vymícena jako při pěstování palem (např. palma olejná) na plantážích v monokulturách.

Alergeny: neobsahuje

Země původu: Indonésie / Srí Lanka

Složení: 100% kokosový cukr

Nutriční údaje

Energetická hodnota1661 kJ / 391 kcal
tuky0,75 g
- z toho nasycené mastné kyseliny0,4 g
sacharidy97 g
- z toho cukry94 g
bílkoviny1,5 g
vláknina1,5 g
sůl0 g

Viewed products

3 dalších produktů ve stejné kategorii: