Makadamové ořechy 200g

Makadamový ořech je právem nazýván králem ořechů, a to nejen pro svou výtečnou chuť, ale i vysoký obsah minerálních látek, jako je železo, hořčík a měď. Kromě toho je také zdrojem vitamínů řady B, které se starají o celou řadu procesů v našem organizmu, jako jsou činnosti nervové a cévní soustavy, správný metabolizmus nebo funkce imunitního systému.

Více informací

02.01.0039



Skladem


218 Kč s DPH

  • bez lepku
  • bez přidaného cukru
  • bez laktózy
  • RAW
  • bez SO2
  • natural
  • vegan

Více informací

Makadamové ořechy (někdy též k nalezení pod pojmem queenslandské ořechy) jsou plody stromu, který se jmenuje makadamia. Ta pochází původně z Austrálie, dnes se však tento zhruba deset metrů vysoký a košatý strom rozšířil do celého světa. Své jméno nese tato rostlina po svém objeviteli Johnu Macadamovi.

Body výhod

  • vysoký obsah minerálních látek
  • zdroj vitamínu B
  • zlepšují paměť a soustředění

Využití

Makadamové ořechy se nejčastěji na trhu objevují již vyloupané (mají velmi tvrdou slupku, která by bránila konzumaci). Právě kvůli technicky náročnému opracování jsou i dražší, než jiné ořechy. Mohou být k dostání pražené či v přirozeném stavu. U nás jsou považovány za delikatesu a jí se proto převážně samotné, mohou se však používat i do sladkého pečiva. Krom toho se olej z těchto ořechů používá v kosmetice a je velmi ceněný. Tyto ořechy mají široké uplatnění i v raw kuchyni. Výborným tipem je i makadamový krém do dortů či dezertů. Stačí půl hrnku ořechů, které jsme přes noc namočili, rozmixovat s jedním banánem a pár kapkami citronové šťávy. Jsou velmi dobré samotné, protože mají lahodnou chuť. Můžete si je zařadit do snídaňové směsi, jogurtu či kaše. Krom toho se dají použít při pečení, například jako vylepšení receptu na vanilkové rohlíčky, do sušenek či jako posyp.

Věděli jste že?

Tyto delikátní plody mají nejvyšší podíl tuků (až 80%) z u nás běžně dostupných ořechů. Obsahují tedy především zdraví prospěšné nenasycené mastné kyseliny. Krom toho i vitamíny B1, E a minerální látky: draslík, hořčík, selen či železo. I když kvůli svému podílu tuků mají vyšší kalorickou hodnotu, doporučuje se denně alespoň pár kousků sníst. Jsou totiž prospěšné celému organismu, posilují imunitu, nervový systém a mají antioxidační účinky. Pojmenováním králové oříšků se honosí i z toho důvodu, že zlepšují paměť, soustředěnost a zpomalují procesy stárnutí.

Alergeny: Suché skořápkové plody a výrobky z nich

Země původu: Austrálie

Složení: Makadamové ořechy

Nutriční údaje

Energetická hodnota3108 kJ / 742,81 kcal
tuky75,8 g
- z toho nasycené mastné kyseliny12,1 g
sacharidy13,8 g
- z toho cukry4,6 g
bílkoviny7,9 g
vláknina8,6 g
sůl0 g

Viewed products

30 dalších produktů ve stejné kategorii: