Vlašské ořechy 200g

Mezi ostatními ořechy vynikají obsahem živin prospěšných pro fungování nervové soustavy a mozku, možná právě proto svým tvarem připomínají mozek. Mezi tyto látky patří vápník, hořčík, draslík, měď a vitamíny B1 a B6. Vlašský ořech je také významným antioxidantem a zdrojem bílkovin.

Více informací

02.01.0027



Skladem


86 Kč s DPH

  • bez lepku
  • bez přidaného cukru
  • bez laktózy
  • RAW
  • bez SO2
  • ČR produkt
  • natural
  • vegan

Více informací

Vlašské ořechy jsou plné nenasycených mastných kyselin, obzvlášť omega 3 mastných kyselin. Dále obsahují bílkoviny, vitamíny a minerály. Vlašský ořech, nebo-li ořešák královský, patří mezi nejstarší a nejvýživnější konzumované potraviny. Mají natrpklou chuť. Jádro vlašského ořechu je atypické tvarem a barvou, která se může měnit jádro od jádra.

Nejspíše pochází ze Střední Asie, ale skvěle se také přizpůsobil našemu podnebí. Vlašské ořechy jsou velmi starou potravinou, která je nejspíše konzumována již od neolitu, jak dokládají archeologické nálezy z oblasti Périgorduve ve Francii.

 Body výhod

  • nejlepší poměr cena a kvalita
  • zdroj vlákniny a bílkovin
  • vysoký obsah selenu
  • podporuje nervovou soustavu a mozek

 Využití

Vlašské ořechy se dají konzumovat přímo, nebo se mohou tepelně upravit pro zvýraznění chuti. Hodí se skvěle do sladkého pečiva, sladkých krémů, domácího müsli, salátů na dochucení cereálních kaší. V kombinaci s kozím sýrem nebo nivou jsou fantastické. Mají široké využití v RAW kuchyni. Z vlašských ořechů se také lisuje olej, vyrábí se mouka a rostlinné mléko.

 Věděli jste že?

  • vlašské oříšky jsou výborným zdrojem manganu, mědi, draslíku, hořčíku, selenu, železa, zinku a kyseliny listové a řady dalších vitaminu především E a B, antioxidantů, vlákniny
  • obsahují aminokyselinu arginin, kyselinu ellagovou, která podporuje imunitní systém a spánkový hormon melatonin
  • látky obsažené ve vlašských ořeších snižují srážlivost krve, zlepšují prokrvení, regulují krevní tlak, udržují dobrou pružnost tepen a zabraňují jejich kornatění
  • snižují cholesterol a riziko vzniku srdečně - cévních příhod
  • jejich tvar nám připomíná mozek, možná proto látky obsažené ve vlašákách nám velmi intenzivně posilují mentální činnost, zlepšují paměť a soustředění

Alergeny: Suché skořápkové plody a výrobky z nich

Země původu: Česká republika

Složení: Vlašské ořechy - jádra

Nutriční údaje

Energetická hodnota2 893,93 kJ / 691,65 kcal
tuky63,38 g
- z toho nasycené mastné kyseliny6,67 g
sacharidy14,45 g
- z toho cukry3,84 g
bílkoviny15,76 g
vláknina0,593 g
sůl0 g

Viewed products

30 dalších produktů ve stejné kategorii: