Mandle blanšírované 500g

Mandle jsou jádra suchých plodů mandloně obecné a jsou bohaté na rostlinné tuky a vlákninu. Blanšírované mandle jsou šetrně zbaveny slupky, takže jsou lépe stravitelné. Dodávají tělu velké množství energie a skvěle chutnají.

Více informací

02.01.0019



Skladem


196 Kč s DPH

  • natural
  • vegan

Více informací

Mandle jsou jádra plodů stromu mandloně obecné, která je blízce příbuzná s broskví a meruňkou. Patří mezi skořápkové plody, stejně jako lískové oříšky nebo vlašské ořechy. Mezi největší producenty mandlí patří Spojené státy americké (zejména Kalifornie), dále Austrálie a Evropa.  

Původem jsou mandle pravděpodobně z oblasti západní Asie, odkud se rozšířily do celého světa.

Loupané mandle neobsahují nahořklou slupku, proto jsou lépe stravitelné.

 Body výhod

  • nejlepší poměr cena a kvalita
  • šetrně zbaveno nestravitelné slupky
  • široké spektrum využití v (RAW) kuchyni

 Využití
 

Mandle mají tradiční využití při pečení sladkých moučníků, vánočního cukroví nebo makronek. V současnosti našly uplatnění zejména díky vysokému obsahu bílkovin a bezlepkovému charakteru v nejrůznějších paleo receptech. Díky jejich charakteristicky nasládlé vůni a chuti jsou hojně využívány při přípravě RAW dezertů. 

 TIPY

    1. Snídaňové kaše: Přidejte pár mandlí do kaše v kombinaci s ovocem.

    2. Smoothies: Rozmixujte s banánem, přidejte kakaový prášek, med a máte krémové čokoládové smoothie, které ocení nejen vaše děti.

    3. Mandlové mléko: rozmixujte dva hrnky teplé vody a hrnek mandlí výkonným mixérem. Vzniklý nápoj přeceďte. Mléko dochuťte kardamonem, šafránem, máslem ghí a lžičkou medu. Zbylou drť můžete využít na přípravu palačinek, lívanců nebo jí použít na přípravu rozjasňující pleťové masky.

    4. Mandlové máslo: Rozmixujte mandle ve výkonném mixéru na jemno. Můžete přidat přírodní sladidla a špetku soli na dochucení.

    5. Pečení: Využijte mleté mandle jako součást těsta na pečení v nejrůznějších receptech.

    6. Dochucování jídel: Dochází vám inspirace jak dochutit pokrmy? Sáhněte po mandlích. Hodí se do sladkých i slaných jídel.

    7. Amlou: Rozmixujte mandle s arganovým olejem, medem a špetkou soli a získáte lahodnou marockou pomazánku!

    8. Marcipán

    9. Makronky: Tradiční francouzské makronky si připravíte jednoduše z vaječných bílků, mletých mandlí a cukru.

    10. Turrón: Připravte si z mandlí tradiční španělskou pochoutku.

Země původu: Spojené státy americké

Složení:  100% jádra loupaných mandlí. Může obsahovat stopy jiných skořápkových plodů.

Nutriční údaje

Energetická hodnota2593 kJ / 628 kcal
tuky56 g
- z toho nasycené mastné kyseliny4,5 g
sacharidy4 g
- z toho cukry4 g
bílkoviny21 g
vláknina12 g
sůl0 g

Viewed products

30 dalších produktů ve stejné kategorii: