Mandle natural 500g

Lahodné mandle jsou superpotravinou bohatou na celou řadu minerálních látek, jako je vápník, fosfor, hořčík, draslík a měď. Kromě toho jsou také výborným zdrojem vitamínu B2 a vitamínu E, který chrání naše buňky a je silným antioxidantem. Mandle jsou zdrojem vlákniny a vynikají vysokým obsahem bílkovin.

Více informací

02.01.0013



Skladem


195 Kč s DPH

  • bez lepku
  • bez přidaného cukru
  • bez laktózy
  • RAW
  • bez SO2
  • natural
  • vegan

Více informací

Mandle jsou plody stromu mandloně obecné, která je blízce příbuzná s broskví. Patří mezi skořápkaté ovoce, stejně jako lískové oříšky nebo vlašské ořechy. V největší míře rostou mandloně v Číně a také v Kalifornii. Původem jsou mandle pravděpodobně z Řecka, odkud se rozšířily do celého světa.

Body výhod

  • nejlepší poměr cena a kvality
  • vysoký obsah bílkovin, vitamínů a minerálních látek
  • obsahují antioxidanty
  • široké spektrum využití v (RAW) kuchyni

Využití

Mandle mají tradiční využití při pečení sladkých moučníků, vánočního cukroví nebo makronek. V současnosti našly uplatnění zejména díky vysokému obsahu bílkovin a bezlepkovému charakteru v nejrůznějších paleo receptech. Díky jejich charakteristicky nasládlé vůni a chuti jsou hojně využívány při přípravě RAW dezertů.

TIPY

  1. Snídaňové kaše: Přidejte pár mandlí do kaše v kombinaci s ovocem.
  2. Smoothies: Rozmixujte s banánem, přidejte kakaový prášek, med a máte krémové čokoládové smoothie, které ocení nejen vaše děti.
  3. Mandlové mléko: Konzumace mandlového mléka je podle ayurvédy vhodná po sexu k celkové regeneraci.
    Příprava: Rozmixujte dva hrnky teplé vody a hrnek mandlí výkonným mixérem. Vzniklý nápoj přeceďte. Mléko dochuťte kardamonem, šafránem, máslem GHÍ a lžičkou medu. Zbylou drť můžete využít na přípravu palačinek, lívanců nebo jí použít na přípravu rozjasňující pleťové masky.
  4. Mandlové máslo: Rozmixujte mandle ve výkonném mixéru na jemno. Můžete přidat přírodní sladidla a špetku soli na dochucení.
  5. Pečení: Využijte namleté mandle jako součást těsta na pečení v nejrůznějších receptech.
  6. Dochucování jídel: Dochází vám inspirace jak dochutit pokrmy? Sáhněte po mandlích. Hodí se do sladkých i slaných jídel.
  7. Amlou: Rozmixujte mandle s arganovým olejem, medem a špetkou soli a získáte lahodnou marockou pomazánku!
  8. Marcipán
  9. Makronky: Tradiční francouzské makronky si připravíte jednoduše z vaječných bílků, mletých mandlí a cukru.
  10. Turrón: Připravte si z mandlí tradiční španělskou pochutinku.

Věděli jste že?

V 30 gramech mandlí (hrst) máte zdraví na dlani? V této dávce máte obsaženou doporučenou denní dávku důležitého antioxidantu vitamínu E, který chrání buňky před oxidativním stresem. V této dávce mandlí jsou obsaženy v optimálním poměru vápník (64 mg), hořčík (144 mg) a fosfor (82 mg), které se starají o normální stav kostí a pomáhají udržovat acidobazickou rovnováhu v těle. Optimální poměr vápníku, hořčíku a fosforu zajišťuje správné vstřebávání těchto prvků. A dobrá zpráva nejen pro sportovce! 30 g mandlí obsahuje 6 g bílkovin, což je opravdu slušná dávka na tak malé množství.

Alergeny: Suché skořápkové plody a výrobky z nich

Země původu: USA

Složení: Mandle natural - jádra

Nutriční údaje

Energetická hodnota2593,9 kJ / 628 kcal
tuky56 g
- z toho nasycené mastné kyseliny4,5 g
sacharidy4 g
- z toho cukry4 g
bílkoviny21 g
vláknina12 g
sůl0 g

Viewed products

30 dalších produktů ve stejné kategorii: