Mandle natural 500g

Mandle jsou plodem mandloně obecné. Mají jemnou sladkou chuť a jsou zdrojem bílkovin a vlákniny. Mandle natural obsahují hnědou slupku, která jim propůjčuje jejich specifickou chuť.

Více informací

02.01.0013



Skladem


195 Kč s DPH

  • bez lepku
  • bez přidaného cukru
  • bez laktózy
  • RAW
  • bez SO2
  • natural
  • vegan

Více informací

Mandle jsou jádra plodů stromu mandloně obecné, která je blízce příbuzná s broskvoní a meruňkou. Patří mezi skořápkové plody, stejně jako lískové oříšky nebo vlašské ořechy. Mezi největší producenty mandlí na světě patří Spojené státy americké (zejména Kalifornie), dále Austrálie a Evropa.

Původem jsou mandle pravděpodobně z oblasti západní Asie, odkud se rozšířily do celého světa. Jsou nutričně velmi bohaté a proto jsou oblíbené nejen u sportovců. Mandle natural obsahují typickou hnědou slupku, která jim propůjčuje plnou chuť a navíc se v ní koncentrují prospěšné látky.

Mandle našly uplatnění i v kosmetickém průmyslu. Získává se z nich mandlový olej, který se přidává do pleťových a tělových krémů.

 Body výhod

  • nejlepší poměr cena a kvality
  • zdroj bílkovin a vlákniny
  • široké spektrum využití v kuchyni

 Využití
 

Mandle mají tradiční využití při pečení sladkých moučníků, vánočního cukroví nebo makronek. V současnosti našly uplatnění v nejrůznějších paleo receptech. Díky jejich charakteristicky nasládlé vůni a chuti jsou hojně využívány při přípravě RAW dezertů.

 TIPY
 

  1. Snídaňové kaše: Přidejte pár mandlí do kaše v kombinaci s ovocem.
  2. Smoothies: Rozmixujte s banánem, přidejte kakaový prášek, med a máte krémové čokoládové smoothie, které ocení nejen vaše děti.
  3. Mandlové mléko: Rozmixujte dva hrnky teplé vody a hrnek mandlí výkonným mixérem. Vzniklý nápoj přeceďte. Mléko dochuťte kardamonem, šafránem, ghí a lžičkou medu. Zbylou drť můžete využít na přípravu palačinek, lívanců nebo jí použít na přípravu rozjasňující pleťové masky.
  4. Mandlové máslo: Rozmixujte mandle ve výkonném mixéru na jemno. Můžete přidat přírodní sladidla a špetku soli na dochucení.
  5. Pečení: Využijte namleté mandle jako součást těsta na pečení v nejrůznějších receptech.
  6. Dochucování jídel: Dochází vám inspirace jak dochutit pokrmy? Sáhněte po mandlích. Hodí se do sladkých i slaných jídel.
  7. Amlou: Rozmixujte mandle s arganovým olejem, medem a špetkou soli a získáte lahodnou marockou pomazánku!
  8. Marcipán
  9. Makronky: Tradiční francouzské makronky si připravíte jednoduše z vaječných bílků, mletých mandlí a cukru.
  10. Turrón: Připravte si z mandlí tradiční španělskou pochutinku.

 Věděli jste, že?

Vědecké označení mandloně - amygdalos vznikl z asyrského názvu pro mandli ahmygdala a znamená “pěkný strom".

Země původu: Spojené státy americké

Složení: 100% jádra mandlí

Nutriční údaje

Energetická hodnota2593 kJ / 628 kcal
tuky56 g
- z toho nasycené mastné kyseliny4,5 g
sacharidy4 g
- z toho cukry4 g
bílkoviny21 g
vláknina12 g
sůl0 g

Viewed products

30 dalších produktů ve stejné kategorii: