Lyofilizovaná švestka 20 g

Mrazem sušená švestka si díky šetrnému zpracování lyofilizací uchovává většinu původních vlastností, jako je vůně, chuť, barva a obsah živin.

Více informací

02.03.0036



Skladem


47 Kč s DPH

  • bez lepku
  • bez přidaného cukru
  • bez laktózy
  • bez SO2
  • vegan

Více informací

Lyofilizace je odborný název pro sušení potravin mrazem, díky čemuž se zachová výrazně větší množství živin než při klasickém sušení horkým vzduchem.

Švestka je plodem slivoně švestky, která je hojně rozšířena po celém mírném pásu severní polokoule. Má nízký obsah tuků, ale za to je bohatá na sacharidy.

Mrazem sušené švestky jsou lehké, voňavé a krásně křupavé. Při kontaktu s vodou změknou a navrací se téměř do původního stavu. Sladkou chuť švestek si tak můžete dopřát po celý rok.

 Použití

Mrazem sušené švestky mají široké uplatnění:

  1. do kaší - krásně se hodí na dochucení a ozdobení snídaňové kaše třeba v kombinaci s mákem a se skořicí

  2. svačinka - samotné nebo v kombinaci s jiným mrazem sušeným ovocem mohou sloužit jako rychlá a výživná svačina

  3. pečení - švestky můžete přidat do těsta při pečení koláčů

  4. RAW dezerty - díky své povaze se hodí do RAW kuchyně

  5. prach z lyofilizovaných švestek můžete použít na zdobení

 Věděli jste, že?

Švestky se pěstují v Evropě už od 5 století našeho letopočtu. Jejich původ je však datován mnohem dříve. Důkazem jsou pecky nalezené při archeologických vykopávkách z doby starého Říma.

Složení: 100% mrazem sušené švestky

Země původu: Srbsko

Nutriční údaje

Energetická hodnota1618 kJ / 385 kcal
tuky0,6 g
- z toho nasycené mastné kyseliny0,2 g
sacharidy90 g
- z toho cukry61 g
bílkoviny3,7 g
sůl0 g

Viewed products

26 dalších produktů ve stejné kategorii: