Napsáno 17.07.2024

Co budete potřebovat?

POČET PORCÍ: 2
INGREDIENCE

200g uzeného tofu
100g červené čočky
100g kokosového mléka z plechovky
1/2 cibule
1 lžíce ghí
2 lžičky himálajské soli
1 lžička sladké papriky

Suroviny

Produkt Dostupnost Cena Množství (ks)
Himalájská růžová sůl jemná 200g Himalájská růžová sůl jemná 200g Kód: 02.11.0001 Počet hvězdiček je 5 z 5 Himalájská sůl pochází z pákistánské provincie Paňdžáb a nabízí přírodní alternativu ke klasickým rafinovaným solím. Růžová sůl, neboli… Skladem 0,939 € 

Uzené tofu nakrájíme na kostičky a dáme do pánve i s najemno nakrájenou cibulkou.

Ochutíme lžičkou soli, sladkou paprikou a restujeme dozlatova na ghí.

Mezitím si do jiného hrnce dáme vařit čočku. Když dosáhneme kašovité konzistence, vmícháme kokosové mléko a opět dochutíme solí.

Hotovou čočku servírujeme s orestovaným tofu a libovolnou přílohou, můžeme doplnit i čerstvé bylinky.

   "love nature, love yourself"

Eliška Ságnerová

Jmenuji se Eliška Ságnerová a momentálně studuji osmileté gymnázium. Už od mala jsem ráda pomáhala mamce v kuchyni, ale o stravu jako takovou, jsem se blíže začala zajímat až ve svých 12 letech. Zanedlouho na to, jsem si založila vlastní instagramový profil @eliskasagnerova , kde jsem postupně začala přidávat recepty, inspirace na jídla a díky podpoře svých sledujících a rodině později vydala i ebook s recepty. Kromě samotného pečení a vaření mě v rámci této tvorby baví focení a natáčení

Více článků autora