K nákupu vybrané kosmetiky značky CZECH CAVIAR dárek ZDARMA v hodnotě 599 Kč. Platí do vyprodání zásob.

Napsáno 14.03.2024

Co budete potřebovat?

240g hladké špaldové mouky
70g sypkého sladidlo (cukru/xylitolu/erythritolu)
1 lžíce kakaa
1 lžíce kypřicího prášku
1 lžička citronové kůry
špetka soli

160g kefírového mléka
100ml mléka
40g ghí
2 vejce

Suroviny

Produkt Dostupnost Cena Množství (ks)
PROBIO Mouka špaldová celozrnná jemně mletá BIO 1kg PROBIO Mouka špaldová celozrnná jemně mletá BIO 1kg Kód: 02.04.0095 Počet hvězdiček je 0 z 5 Voní po oříšcích a najde uplatnění při pečení, smažení i vaření. Špaldová celozrnná mouka se vyrábí z celého zrna i s klíčkem. Bohatá na… Skladem 58 Kč 
Kakao plnotučné BIO RAW Peru 200g Kakao plnotučné BIO RAW Peru 200g Kód: 02.10.0093 Počet hvězdiček je 0 z 5 Objevte pravou chuť kakaa ze vzácné odrůdy Chuncho, které se pěstuje výhradně v Peru. Nepražené v BIO kvalitě s vysokým obsahem kakaového… Skladem 125 Kč 
PROBIO Mouka špaldová hladká BIO 1kg PROBIO Mouka špaldová hladká BIO 1kg Kód: 02.04.0106 Počet hvězdiček je 0 z 5 Stvořená pro všechny druhy pečení od palačinek po vánočky. Se špaldovou jemně mletou bílou moukou bude pečení radost. Pokrmům dodá jemný… Skladem 65 Kč 
Xylitol 300 g Xylitol 300 g Kód: 02.13.0028 Počet hvězdiček je 5 z 5 Xylitol, patří do skupiny alkoholických cukrů, které se používají jako náhrada cukru. S klasickým cukrem má společný vzhled i chuť, pro… Skladem 132 Kč 

Mouku smícháme se sladidlem, kypřicím práškem a najemno nastrouhanou citronovou kůrou.

Přidáme žloutky, kefírové mléko, mléko, rozpuštěné ghí a celé prošleháme do hladka.

Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků se špetkou soli. 1/3 těsta odlijeme a smícháme s kakaem.

1/3 světlého těsta vlijeme do beránkové formy vymazané olejem, na ni nalijeme kakaovou část a zakryjeme zbylým světlým těstem.

Dáme do předehřáté trouby na 180° a pečeme cca 50 minut.

Po upečení necháme vychladnout a před podáváním můžeme ještě pocukrovat.

   "love nature, love yourself"

Eliška Ságnerová

Jmenuji se Eliška Ságnerová a momentálně studuji osmileté gymnázium. Už od mala jsem ráda pomáhala mamce v kuchyni, ale o stravu jako takovou, jsem se blíže začala zajímat až ve svých 12 letech. Zanedlouho na to, jsem si založila vlastní instagramový profil @eliskasagnerova , kde jsem postupně začala přidávat recepty, inspirace na jídla a díky podpoře svých sledujících a rodině později vydala i ebook s recepty. Kromě samotného pečení a vaření mě v rámci této tvorby baví focení a natáčení

Více článků autora