Objevte zdravé svačinky pro děti do školních lavic.

Napsáno 12.07.2024

Co budete potřebovat?

INGREDIENCE (forma o průměru cca 20 cm)

80g hladké špaldové mouky
50g celozrnné špaldové mouky
50g xylitolu
2 lžíce mouky z tygřích ořechů
3/4 lžíce kypřicího prášku
3/4 lžíce skořice+ na posypání
140g vody
2 vejce
50g cukety
1 lžička vanilky

KRÉM

200g vanilkového pudingu
70g tvarohu

Suroviny

Produkt Dostupnost Cena Množství (ks)
Mouka z tygřích ořechů BIO 500g Mouka z tygřích ořechů BIO 500g Kód: 02.10.0067 Počet hvězdiček je 0 z 5 Přirozeně bezlepková mouka z tygřích ořechů je bohatá na vlákninu a minerály fosfor a draslík. Jídla obohatí nejen nutričně, ale dodá jim i… Skladem 259 Kč 
PROBIO Mouka špaldová hladká BIO 1kg PROBIO Mouka špaldová hladká BIO 1kg Kód: 02.04.0106 Počet hvězdiček je 0 z 5 Výprodej Akce Stvořená pro všechny druhy pečení od palačinek po vánočky. Se špaldovou jemně mletou bílou moukou bude pečení radost. Pokrmům dodá jemný… Skladem 65 Kč 
Xylitol 300 g Xylitol 300 g Kód: 02.13.0028 Počet hvězdiček je 5 z 5 Xylitol, patří do skupiny alkoholických cukrů, které se používají jako náhrada cukru. S klasickým cukrem má společný vzhled i chuť, pro… Skladem 132 Kč 

Mouky smícháme s kypřicím práškem, přidáme žloutky, najemno nastrouhanou cuketu, vodu a celé důkladně promícháme.

Bílky vyšleháme s xylitolem a i se skořicí lehce vmícháme do těsta.

Těsto vlijeme do formy vyložené pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180° cca 45-50 minut.

Po upečení necháme chladnout a mezitím si připravíme krém. Hotový puding vyšleháme spolu s tvarohem do jemné konzistence.

Vychlazený korpus rozpůlíme a spodní část natřeme 1/2 krému. Přiklopíme horní částí korpusu a navrch navrstvíme zbylý krém.

Nakonec posypeme skořicí a dáme do lednice odležet na min. 3 hodiny.

Dobrou chuť!

   "love nature, love yourself"

Eliška Ságnerová

Jmenuji se Eliška Ságnerová a momentálně studuji osmileté gymnázium. Už od mala jsem ráda pomáhala mamce v kuchyni, ale o stravu jako takovou, jsem se blíže začala zajímat až ve svých 12 letech. Zanedlouho na to, jsem si založila vlastní instagramový profil @eliskasagnerova , kde jsem postupně začala přidávat recepty, inspirace na jídla a díky podpoře svých sledujících a rodině později vydala i ebook s recepty. Kromě samotného pečení a vaření mě v rámci této tvorby baví focení a natáčení

Více článků autora