Raw “Snickers” tyčinky
  
  

Vyzkoušejte skvělé raw “Snickers” tyčinky.

Co budete potřebovat?
Spodní vrstva
  • 1 hrnek kešu ořechů
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 1 lžíce medu
  • špetka soli
Horní vrstva
  • 1 hrnek mandlí
  • 6 medjool datlí
  • 1-2 lžíce medu
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • trochu vody
  • špetka soli
Poleva
  • 70 gramů vysokoprocentní čokolády
  • 1-2 lžíce ghí
Koupit všechny

Postup

Kešu rozemeleme najemno, přidáme 2 lžíce rozpuštěného kokosového oleje a lžíci medu. Promícháme a rukama vtlačíme do pekáčku vyloženém pečícím papírem. Dáme do mrazáku.

Do mixéru si dáme mandle, datle, med, rozpuštěný kokosový olej, trochu vody a špetku soli. Rozmixujeme na “karamel”. Pokud je směs moc tuhá, přidáme ještě trochu vody.

Z mrazáku si vyndáme pekáček s kešu spodkem sušenek a na něj dáme tuto směs. Dáme opět do mrazáku minimálně na hodinu.

Připravíme si polevu - vysokoprocentní čokoládu rozpustíme spolu s ghí.

Po hodině vytáhneme zmraženou směs z mrazáku a nakrájíme na tyčinky, poté polejeme polevou a dáme opět zamrazit.         

                       

Lenka Nývltová

Miluji kvalitní jídlo a vaření a proto jsem se rozhodla založit blog, kde se snažím lidi inspirovat ke zdravému životnímu stylu, sportu, ale i cestování. Chtěla bych, aby lidé jedli opravdové jídlo, které nám dala příroda a které nám dělá dobře, protože zdraví máme jen jedno a je jen na nás, jak s ním naložíme. Moje recepty proto lidem ukazují, že je možné žít bez lepku, cukru a zpracovaných potravin plnohodnotně a bez omezování.

Musíte být registrováni

Klikněte zde pro registraci