PROTEINOVÉ KYTIČKY S KAROBEM
  
  

Vánoční cukroví nemusí nutně znamenat hromadu bílého cukru a mouky. Vyzkoušejte nahradit bílý cukr přírodními sladidly a bílou mouku nějakou zdravější verzí. Vyzkoušejte při pečení cukroví mandlový protein, získáte tak odlehčenou verzi a chuťově snad mnohem lepší než otřelou klasiku.

Co budete potřebovat?
Ingredience
  • 200 g špaldové mouky
  • 50 g karobu
  • 50 g mandlového proteinu
  • 1 čl prášku do pečiva
  • 1 čl skořice
  • 180 g změklého kvalitního másla
  • 100 g sirupu (datlový, agáve, rýžový)
  • 100 g arašídů
  • 150 g datlí (ne medjool)
  • 1 pl pomerančové šťávy
  • 80 g arašídového krému na promazání
Koupit všechny

Arašídy dejte do předehřáté trouby na 150 °C 10–15 minut a následně je rozemelte nebo rozmixujte na mouku.

Sušené datle nakrájejte na velmi malé kousky. Následně všechny ingredience rukama smíchejte dohromady než vám vznikne těsto.

Dejte ho minimálně na hodinu až týden odpočinout do lednice. Po vyjmutí těsto nechte chvíli při pokojové teplotě a následně zpracujete na válu.

Válejte těsto přes potravinovou folii, velmi dobře se s ním pracuje a nelepí se. Vykrajujte kytičky a pokládejte na plech.

Pečte každý plech na 180 °C 10 minut.

Kytičky můžete promazat a slepit arašídovým krémem pro vyšší obsah bílkovin.

   

                                             "love nature, love yourself"       

Kristýna Durasová

Miluji vaření, pečení a to vše z poctivých surovin. Vždy pro mě byl důležitý jejich původ a kvalita, proto nejradši používám naše produkty od NATU. Mám 5 letou dceru, která mi vždy asistuje a nadšení pro zdravý životní styl se mnou sdílí od malička. Firma NATU má pro mě hluboký význam. Na jejím vzniku jsem se podílela již od začátku ve spolupráci se svým přítelem a partnerem Standou a ostatními z týmu. NATU je pro mě způsob předávání všeho co jsem se za posledních pár let naučila. Kromě NATU se věnuji výživovému poradenství, lektorování a józe. 

Musíte být registrováni

Klikněte zde pro registraci