DOMÁCÍ KEČUP SLAZENÝ KOKOSOVÝM CUKREM
  
  

Stravovací návyky si vytváříme již od dětství, kdy snad každý měl nejraději těstoviny s kečupem. Kupovaný kečup je plný nezdravého rafinovaného bílého cukru, který škodí a na kterém vzniká závislost. Možná proto téměř každý zachovává lásku ke kečupu. Není třeba si ho odpírat, je však lepší si uvařit domácí a sladit zdravěji kokosovým cukrem, který je na rozdíl od nutričně prázdného rafinovaného cukru plný živin. Je to velmi snadné!

Co budete potřebovat?
  • 2 kg oválných zralých rajčat nakrájených na ¼ a zbavených bubáků
  • 250 g na ¼ nakrájené cibule
  • 250 g na ¼ nakrájená jablka se slupkou zbavena jader
  • 150 ml jablečného octa
  • 1 lžíce himalájské soli
  • 120 g kokosového cukru
  • 2 pl sladké papriky
  • 5 kuliček nového koření
  • 5 kuliček černého pepře
  • 5 hřebíčků
  • 3 bobkové listy
  • 1 celá skořice
Koupit všechny

Postup

  1. Rajčata, jablka a cibuli dáme do hrnce se silným dnem a začneme vařit.

  2. Po 5 minutách přidáme sladkou papriku, ocet a všechno koření. Poznámka - Koření ideálně dejte do sítka na čaj, aby se vám lépe po dovaření vyndavalo.

  3. Vařte 1 hodinu pod pokličkou.  

  4. Přidejte cukr a sůl a vařte dalších 20 minut.

  5. Stáhněte z plotny a důkladně rozmixujte ponorným mixérem.

  6. Ihned nalévejte do čistých zavařovacích sklenic, zkontrolujte vždy čisté okraje a pevně zavíčkujte.

  7. Sklenice otočte dnem vzhůru.

Budete-li chtít, aby byl kečup opravdu jemný bez semínek z rajčat, můžete ještě přecedit, ale není to nutné! Někdo rajčata před vařením i zbavuje slupky, ale také to není nutné.

Na závěr se doporučuje sklenice zavařit, ale kečup určitě vydrží 3 měsíce i bez zavaření.

Kečup je ještě lepší než kupovaný. Má krásnou barvu, konzistenci, vůni a chuť. Výborně se hodí k dochucování jídel nebo klasicky s těstovinami a se sýrem.

Vyzkoušejte verzi s protein pasta NATU protein pasta.                                                     

                                                                        "love nature, love yourself"

Kristýna Durasová

Miluji vaření, pečení a to vše z poctivých surovin. Vždy pro mě byl důležitý jejich původ a kvalita, proto nejradši používám naše produkty od NATU. Mám 5 letou dceru, která mi vždy asistuje a nadšení pro zdravý životní styl se mnou sdílí od malička. Firma NATU má pro mě hluboký význam. Na jejím vzniku jsem se podílela již od začátku ve spolupráci se svým přítelem a partnerem Standou a ostatními z týmu. NATU je pro mě způsob předávání všeho co jsem se za posledních pár let naučila. Kromě NATU se věnuji výživovému poradenství, lektorování a józe. 

Musíte být registrováni

Klikněte zde pro registraci