Kari z červené čočky
  
  

Indická jídla miluje snad každý, bohužel jsou však příliš tučná a plná cukru. Tohle indické kari z červené čočky je lehké a skvěle zasytí. Je plné rostlinných bílkovin díky červené čočce, krásně provoní celý byt a navodí příjemnou atmosféru.

Co budete potřebovat?
  • 4 stroužky utřeného česneku
  • 2 cm kousek nasekaného zázvoru
  • 2 pl kokosového oleje
  • 1 čl mletého kmínu
  • ½ čl mletého koriandru
  • 2 čl kari
  • 1 čl garam masala
  • ⅛ čl kajenského pepře
  • 250 g červené čočky v suchém stavu
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 1 plechovka nasekaných rajčat
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • 3 lžíce mandlového krému
  • himalájská sůl
  • černý pepř
  • šťáva z půlky citronu
  • rýže basmati
  • koriandr nať
  • nasekané lehce pražené blanšírované mandle (3-5 minut na 190°C)
Koupit všechny

Postup

  1. Na rozpáleném kokosovém oleji 2 minuty smažte česnek se zázvorem.

  2. Po 2 minutách přidejte všechno koření, nechte provonět.

  3. Přidejte propláchnutou červenou čočku, rajčata a zalijte zeleninovým vývarem.

  4. Po 20 minutách přidejte kokosové mléko, mandlový krém, dochuťte solí, pepřem a nechte vařit na mírném plameni cca 5 minut.

  5. Po dovaření vmíchejte šťávu z citronu.

                                                                         "love nature, love yourself"

Kristýna Durasová

Miluji vaření, pečení a to vše z poctivých surovin. Vždy pro mě byl důležitý jejich původ a kvalita, proto nejradši používám naše produkty od NATU. Mám 5 letou dceru, která mi vždy asistuje a nadšení pro zdravý životní styl se mnou sdílí od malička. Firma NATU má pro mě hluboký význam. Na jejím vzniku jsem se podílela již od začátku ve spolupráci se svým přítelem a partnerem Standou a ostatními z týmu. NATU je pro mě způsob předávání všeho co jsem se za posledních pár let naučila. Kromě NATU se věnuji výživovému poradenství, lektorování a józe. 

Musíte být registrováni

Klikněte zde pro registraci