Vánoční kašmírové cukroví CHAI
  
  

Vánoční cukroví můžeme péct bez cukru a přesto bude skvěle chutnat. Tenhle recept je toho důkazem. Sušené ovoce krásně těsto prosladí a směs koření CHAI provoní a dodá vánoční esenci.

Co budete potřebovat?
  • 2 pl chia semínek
  • 80 g sušeného ovoce (datle, fíky, meruňky) nakrájeného na kousky
  • 200 g mletých ovesných vloček
  • 30 g strouhaného kokosu
  • 2 pl kokosového oleje
  • 2 pl javorového sirupu
  • 2 čl masala koření
  • ( 2 čl mleté skořice, 1,5 čl sušeného zázvoru, 1 čl kardamonu, 1 čl hřebíčku, 1 čl pomerančové kůry, 1/2 čl černého pepře, 1/4 čl nového koření, 1/4 muškátového oříšku)
  • 1 čl kypřícího prášku bez fosfátů
  • 1/2 čl vanilkového extraktu
  • špetka jemné himalájské růžové soli
Koupit všechny

Postup:

Smícháme namočená chia semínka společně s namočeným a scezeným sušeným ovocem. Vypracujeme těsto, které necháme ztuhnout v lednici. 

Z těsta vyválíme placku 0,5 cm, kterou pokládáme na plech vyložený pečícím papírem.

Nakrájíme jí na čtverečky, které od sebe následně oddělíme.

Pečeme na 15-20 minut na 170°C.

                                                                                 "love nature, love yourself"

Kristýna Durasová

Miluji vaření, pečení a to vše z poctivých surovin. Vždy pro mě byl důležitý jejich původ a kvalita, proto nejradši používám naše produkty od NATU. Mám 5 letou dceru, která mi vždy asistuje a nadšení pro zdravý životní styl se mnou sdílí od malička. Firma NATU má pro mě hluboký význam. Na jejím vzniku jsem se podílela již od začátku ve spolupráci se svým přítelem a partnerem Standou a ostatními z týmu. NATU je pro mě způsob předávání všeho co jsem se za posledních pár let naučila. Kromě NATU se věnuji výživovému poradenství, lektorování a józe. 

Musíte být registrováni

Klikněte zde pro registraci