Energie přírody v ořechových máslech NATU
  
  

To, že jsou ořechová másla výborným zdrojem zdravých tuků, je dnes známá věc. Ale v čem jsou naše másla tak jedinečná? Chceme, abyste měli skvělý přehled o tom, co si koupíte, a proto vám poodkryjeme tajemství naší výroby a zároveň objasníme, proč mají másla NATU tak lahodnou chuť a jemnou konzistenci.

Co tu najdete?
  • jak vznikla NATU ořechová másla
  • čím jsou jedinečná
  • jak je používat
  • bez lepku
  • bez přidaného cukru
  • bez laktózy
  • RAW
  • bez SO2
  • ČR produkt
  • natural
  • vegan
Koupit všechny

V NATU jsme zpočátku pracovali pouze se suchými plody, ořechy a semínky. Vybírali jsme opravdu ty nejkvalitnější dovozce, kteří splňovali naše vysoké požadavky na kvalitu. Poté jsme se rozhodli z těchto plodů vyrábět vlastní ořechová másla, která nebudou podléhat žádným kompromisům.


Kvalita se odvíjí od metody výroby

Výběr stroje pro výrobu ořechového másla byl teprve ten pravý oříšek. Nakoupili jsme jich hned několik a s nadšením je testovali. Bohužel nastoupilo velké zklamání, protože většina strojů nevyhovovala našim požadavkům. Stroje máslo přehřívaly, nechávaly velké kusy ořechů, nebo vytvářely hmotu, kterou byste těžko identifikovali jako máslo. Díky této zkušenosti jsme se utvrdili v tom, že základem musí být kvalitní surovina. Pokud byly plody čerstvé a plné olejů, měli jsme z poloviny vyhráno.

Kdo hledá, ten najde!

Nakonec jsme přece jen našli to pravé ořechové. Dostali jsme se k jedinečnému stroji, který jako jediný zpracoval suroviny šetrným způsobem. Díky němu nejsou ořechy znehodnocovány a neztrácejí cenné látky a živiny. Nedochází k přehřívání nad 42 °C, čímž je splněn základní požadavek pro RAW výrobu. Tyto kvality naleznete u podobných výrobků v České republice opravdu jen zřídka, ne-li vůbec. Stačí jen otevřít sklenici a přesvědčit se – plná ořechová vůně, jemná konzistence a lahodná chuť vás hned oslní.

Čím jsou másla NATU jedinečná?

  • echy té nejvyšší kvality
  • šetrné zpracování nepřesahující teplotu 42 °C
  • zdroj živin a cenných látek
  • ruční balení
  • másla jsou přirozeně konzervována obsaženým olejem, takže je nemusíte skladovat v lednici (olej na povrchu není závadou, ale naopak důkazem kvality)


Zapomeňte na předsudky!

Když se řekne ořechové máslo, mnoho z nás si představí otylého Američana, který si máslem promazává burger nebo toast s marmeládou. Můžeme vás ujistit, že pomazánky této kvality nemají s naším máslem vůbec nic společného. Pravé ořechové máslo je totiž darem přírody a to z mnoha důvodů:

  • obsahují velké množství esenciálních mastných kyselin, vitamínů a minerálů
  • jsou zdrojem zdravých tuků, které dodávají energii a tělo je umí skvěle zpracovat 
  • zdravými tuky myslíme nenasycené omega 3 a 6 mastné kyseliny, které jsou důležité pro činnost mozku, imunitu a umožňují vstřebávání vitamínů A, D, E a K
  • jsou velmi vhodná pro sportovce a každého, kdo je podroben fyzické zátěži
  • neobsahují žádný přidaný cukr a sůl
  • báječně zvýrazní chuť jak sladkých, tak slaných jídel a zvýší jejich energetickou hodnotu
  • snadno se roztírají
  • neobsahují živočišné produkty a cholesterol, takže jsou vhodná pro VEGETARIÁNY A VEGANY
  • jsou vyrobená bez přidaných aromat, barviv a jiných zdánlivých “ vylepšováků“

A jak si můžeme na ořechovém másle pochutnat?

Vždy, když zapojujeme do jídelníčku něco nového, nemáme takový přehled, jak surovinu využít. Uplatnění ořechového másla rozhodně nekončí lžičkou v puse. Celkově si od teď můžete udělat pokrmy nejen zdravější, ale i chuťově zajímavější.

1) Chutné snídaně - do kaší, smoothies, namazat na chleba (vhodné k marmeládě nebo sýru), do ochucených mlék nebo na palačinky či lívance

2) Rychlá svačinkado tvarohů a jogurtů, na tousty, přípravu pomazánek, promazání sušenek

3) Netradiční hlavní jídloochucení omáček - na sladko i slano, ve spojení např. se sójovou omáčkou, přidání do jíšky, do zálivky na saláty nebo rizota nebo do krémových polévek

4) Neodolatelné dezerty a moučníkyochucení krémů i těsta – zlepšuje celkovou konzistenci a jemnost, do zmrzliny, ledové kávy, mléčných koktejlů

Sečteno a podtrženo, nabízíme vám jedinečnou možnost udělat něco pro své zdraví, pochutnat si a stát se nevšedním kuchařem. Rok hledání, testování a dřiny se tedy vyplatil. Dnes si u nás můžete vybrat z mnoha jednodruhových másel - arašídové, mandlové, pistáciové, kešu nebo lískooříškové. Tyto dobroty vysoké kvality připravujeme jak z pražených tak nepražených ořechů. Brzy také uvedeme na trh speciální ořechová másla s příchutěmi pro opravdové labužníky! Do kokosovo-makadamového másla s lyo malinami se zamiluje snad každý. 

NATU ořechová másla můžete přijít také ochutnat! Pravidelně nás najdete na trzích na Jiřáku, kde vám nabídneme i další naše poklady z přírody. Přesné termíny najdete zde.

Související příspěvky
Renata Durasová

Pracuji jako poradkyně v oblasti přírodní medicíny a zdravého životního stylu. Ráda komunikuji s lidmi a snažím se ukázat, jak lze ovlivnit jejich životy pozitivní energií a vědomou myslí. Odpočinu si nejlépe při aktivitách, jakými jsou například cestování, psaní a různé druhy sportu. Miluji život a nebojím se změny.(cz).

Musíte být registrováni

Klikněte zde pro registraci